Az elmúlt hétvégén egy súlyos, két könnyű sérüléssel járó, továbbá öt anyagi kárral végződő közlekedési esemény történt a vármegye útjain - tette közzé baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pénteken délelőtt fél tíz körüli időben egy férfi közlekedett autóval az attalai halastó irányából a kavicsos-földes úttesten a 61-es számú főút irányába. A kereszteződéshez érve, a főút 95-ös kilométerszelvényében balra kívánt kanyarodni Kapospula irányába. Haladása során figyelmetlen volt, nem biztosított elsőbbséget a neki balról, Kapospula irányából Attala irányába a főúton szabályosan közlekedő kocsinak, így nekiütközött. Személyi sérülés nem történt.

Délután két óra körüli időben egy férfi közlekedett motorkerékpárral Döbrököz, Rákóczi utcában a Külső utca irányából Dombóvár irányába. Egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladt, átsodródott a szemközti sávba, ahol egy tehergépkocsi oldalának ütközött, majd a motorkerékpárral elesett és az úttesten tovább csúszott. A teherautó mögött érkező autó sofőrje észlelve a szituációt, jobbra kormányzott, próbálta elkerülni az ütközést. A manőver során a jobb oldali árokban állt meg, ahol a kocsi alja egy szennyvízcsatorna beton gyűrűnek ütközött. A balesetben a motoros könnyebben megsérült. Mindhárom járműben anyagi kár keletkezett.

Háromnegyed három körül Bátaszéknél történt egy sérüléses baleset. Egy férfi közlekedett autóval az 5604-es számú úton Bátaszék irányából. Haladása során, az 5603-as számú út és az 5604-es számú út kereszteződésében az -Elsőbbségadás kötelező- jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról, Bonyhád irányából az M6-os autópálya irányába közlekedő kocsinak. Behajtott a kereszteződésbe, így összeütköztek. A vétlen autó sofőrje és két utasa is könnyebben megsérült.

Az 5603-as számú úton Bátaszék és Bonyhád között egy vadelütés történt.

Szombaton egy-egy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés Felsőnánáról és Bátaszékről. Egy férfi közlekedett autóbusszal 19 óra körüli időben Felsőnánán a Kossuth Lajos utcában. Az 1-es szám előtt balra kívánt kanyarodni, de figyelmetlensége miatt a busz jobb hátsó sarkával nekiütközött egy, az úttest jobb szélén forgalommal szemben, szabálytalanul parkoló kocsinak.

Bátaszéken egy figyelmetlen sofőr nem adott elsőbbséget az Arany János és Kölcsey utca kereszteződésében, így egy szabályosan közlekedő kocsinak ütközött.

Vasárnap délután 13 óra 52 perc körüli időben egy helyi lakos közlekedett elektromos kerékpárral Domboriban a Duna soron, a Hajnal utca irányából a Viola utca irányába.

Haladása során ismeretlen körülmények között elesett és súlyosan megsérült. A férfit a mentők kórházba szállították. Az ittasság ellenőrzése során pozitív értéket jelzett a szonda.

A 61-es út 68-as kilométerszelvényében Dombóvár térségében egy vaddal ütközés történt.

Vasárnap este a tolnai járőrök igazoltattak Mözsön egy helyi fiatalembert, akinél a szonda pozitív értéket jelzett, ezért előállították további mintavételre. Az ittas sofőr jogosítványát bevonták, vezetési jogosultságát felfüggesztették és ellene büntető feljelentést tettek.

Fotó: police.hu