Az MTI beszámolója szerint Kanász-Nagy Máté sürgette a pedagógusok béremelését is. Szerinte nem kell várni az Európai Unióra, "ha nem fizetünk százmilliárdokat azért, hogy szennyező akkumulátorgyárak jöjjenek az országba, akkor lesz pénz béremelésre" - fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

A tárgyaláson történő részvételüket azzal indokolta, hogy bojkott esetén hetekig hallgathatják majd, "nem merült fel kritika az ellenzék részéről a státusztörvénnyel kapcsolatban". "Azért megyünk el, mert a Fidesznek kényelmetlenebb, ha ott vagyunk és elmondjuk a kifogásainkat" - tette hozzá.

Felidézte: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy menjenek el az egyeztetésre, a Tanítanék Mozgalom viszont arra, hogy ne vegyenek részt a megbeszélésen. "Nehéz helyzet, az ellenzéki pártok kénytelenek lesznek saját maguk döntést hozni a kérdésben".

Véleménye szerint "az egyeztetés nyilván egy színjáték", amelyben "a Fidesz kommunikációs gépezete a bojkott szerepét osztotta az ellenzékre", és nyilván "erős verseny alakul majd ki az ellenzéki szereplők között, hogy ki bojkottál jobban, azaz ki játssza el jobban a rá osztott szerepet".

Fotó: Facebook/Kanász-Nagy Máté oldala