Az ipari és lakossági világítótesteket gyártó simontornyai Simotrade Kft. 308 millió forintos fejlesztést hajt végre  a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 216 millió forintos támogatásával.

A vállalat hatékonyságát szervezetfejlesztéssel, ERP (vállalati erőforrás tervező) szoftver üzembe állításával, az eladást online marketinggel tervezik megnövelni - írták közleményükben. A tervek szerint július 1-én záruló projekt részeként a gépparkot újabb lézervágó géppel bővítik, amelyet alapanyag-adagoló berendezéssel együtt telepítenek. A meglévő 25, 60 és 80 tonna préserejű gépek mellé üzembe állítanak egy 110 tonna nyomóerővel rendelkező présgépet.

A fejlesztés keretében a cég 6000 négyzetméteres, fedett üzemi és raktári területe 1500 négyzetméterrel nőtt meg, az új terület lámpatestek szerelésére és termékfejlesztésre használható.

Azt írták: 3D-s tervező program használatával ismét több, saját fejlesztésű termékkel jelenhetnek meg a piacon. A cég honlapján B2B (business to business) felületen osztják majd meg a raktári adatokat, amely meggyorsítja a vásárlók kiszolgálását -  tették hozzá.

Közlésük szerint energiahatékonysági beruházásokat is megvalósítanak, ezzel  évente mintegy 3 millió forintot, az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően körülbelül 3000 munkaórát takarítanak meg.

Az 1992-ben alapított, 90 dolgozót foglalkoztató társaság árbevételének 30-40 százaléka európai uniós piacról származik. Tájékoztatásuk szerint a kft. 2022-ben 1,6 milliárd forint nettó árbevételt és 198 millió forint adózott eredményt ért el, idén 1,9 milliárd forint nettó árbevételre számítanak – közölte a cég az MTI-vel.

Fotó: Simotrade Kft.