Sportszerűség, jó kedv, nevetés, baráti beszélgetések. Ezek jellemezték az idén nyolcadik alkalommal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ által közösen szervezett Országos Rendőr Tisza-tó körüli futóbajnokságot - összegezte a nem sokkal a Balatont körbefutását követően megrendezett eseményt a hatóság.

A Tiszafüreden, 2023. május 17-én megrendezett verseny

résztvevőit Dr. Mecser Tamás rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte. A megmérettetésen az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és 12 vármegyei rendőr-főkapitányság, valamint pontszerző versenyzésen kívüli meghívással, az Országgyűlési Őrség és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 7-7 fős csapatokkal indultak.

A mezőny Tiszafüredről indult és a kiépített gátkoronán Poroszló-Sarud-Tiszanána-Kisköre-Abádszalók-Tiszaderzs-Tiszafüred útvonalon teljesítették váltófutással a 64,5 kilométeres távot.

Az eredményhirdetésnél Dr. Rádi Norbert rendőr dandártábornok rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője méltatta és elismerését fejezte ki a kollégáknak a versenyen nyújtott teljesítményükért.

Minden résztvevő csapat oklevél, a két meghívott csapat emléklap elismerést vehetett át. Az összetett csapatversenyben harmadik helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, míg a második helyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata végzett. A dobogó legfelső fokára a Készenléti Rendőrség csapatának tagjai állhattak.

A kiemelt kép forrása: police.hu