A cikk szerint Pintér Sándor belügyminiszter jövő szerdára hívta egyeztetésre a parlamenti pártok (Fidesz-KDNP, DK, MSZP, Momentum, Jobbik, Mi Hazánk) frakcióvezetőit, politikusait, szakértőit.

 A Belügyminisztérium bízik benne, hogy a baloldali pártok – ahelyett, hogy gyakran erőszakig fajuló tüntetéseket fűtenek, és bevallottan azért dolgoznak, hogy megakadályozzák a pedagógusbéremelés fedezetét biztosító uniós források kifizetését – hajlandóak a higgadt, konstruktív párbeszédre annak érdekében, hogy javuljon a gyermekek oktatásának színvonala és megtörténjen a pedagógusok béremelése

– áll a minisztérium közleményében, amely azt is leszögezi: a minisztérium az utóbbi időben már egyeztetett a Nemzeti Pedagóguskarral, a szakszervezetekkel, valamint más szakmai és civil szervezetekkel.

Az egyeztetések során több tucat tartalmi kérdésben is befogadta a szakmai javaslatokat. Az egyeztetések lezárultát követően a kormány benyújtja a parlamentnek a törvényjavaslatot.

–írják.

A Belügyminisztérium (BM) úgy véli, hogy az új törvény elfogadása nyomán a pedagógusok további jelentős béremelésre, előmeneteli rendszerük egyszerűsítésére, teljesítményértékelési rendszerre, valamint köznevelési foglalkoztatási jogviszonyra számíthatnak.

Emellett csökkennek majd a bürokratikus terhek, és nőni fog az alapszabadság. Szakmai szervezetek azonban ellenzik a törvényt, szerintük ugyanis nem elfogadható az óraszámok emelése, vagy a pedagógusok közalkalmazotti státuszának megszűnése.

Fotó: Wikimedia Commons