A tagozati díjak közül az Iparért Díjat Horváth László, a Medikémia Zrt. cégvezetője; a Kereskedelemért Díjat Martonosi István, a kamara korábbi alelnöke; a Szolgáltatásért Díjat Lángi Zoltán, a Metalcom Zrt. operatív vezetője; a Kézművességért Díjat pedig Kormány Imréné fodrászmester kapta meg.

Az Év Duális Képzőhelye Díjat közép- és nagyvállalati kategóriában Szentes járás távközlés szakképzési báziscége, a metALCOM Zrt. érdemelte ki. A szakképzésben vállalt szerepe példaértékű, a közel 20 év alatt a távközlés ágazaton kívül, a közlekedés és a szállítmányozás, illetve a kereskedelem ágazatban 47 tanulónak biztosították a gyakorlati képzést tanulószerződéssel, illetve együttműködési megállapodással.

Aranykoszorús mester címet vehetett át Domonkos László gázszerelő mester, Ormándi Zoltán autószerelő mester és Ormay Éva kozmetikus mester A címet a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként adományozzák. Az arany, ezüst és bronz koszorús mester címet a területi kereskedelmi és iparkamarák önálló döntési jogkör alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Szakképzési Kollégiuma által kiadott egységes adományozási rend betartása mellett ítélik oda a jelölteknek. Aranykoszorús Mester cím odaítéléséhez legalább 30 év tevőlegesség és büntetlen előélet szükséges.

A CSMKIK Küldöttgyűlése elfogadta a szervezet 2022. évi pénzügyi és szakmai beszámolóját, valamint a 2023. évi üzleti tervet is. Emellett döntöttek a kamara egyik alapszabályáról is, amelynek értelmében a jövőben Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarára változik a szervezet neve.

Fotó: Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara