Május 18-án egy könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi káros baleset történt megyénkben - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 15 perc körüli időben Nagykónyi térségében. Egy 19 éves tamási nő közlekedett autóval a 6508-as számú mellékúton Koppányszántó irányából Nagykónyi irányába. Haladása során az 1+700-as kilométerszelvényhez érve - mivel nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét - a kocsi megcsúszott a vizes úton, majd nekiütközött egy, az út jobb szélén szabályosan várakozó autónak. A vétlen kocsi vezetője a balesetben könnyebben megsérült.

Az M6-os autópályán is a vizes úton csúszott meg egy autó. Egy férfi közlekedett a bal pályatesten Budapest irányába 17 óra körüli időben, a belső forgalmi sávban. Egy, a külső forgalmi sávban közlekedő jármű előzése közben a 135-ös kilométerszelvényben - mivel nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelő sebességgel haladt -  a vizes úttesten megcsúszott és a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak csapódott, ahonnan az úttest jobb szélén lévő árokba pördült.

Szekszárdon és Pakson egy-egy „utoléréses” baleset történt. A vármegyeszékhely egyik gyorsétkezdéjénél egy autós figyelmetlen volt, teherautója felépítményével megrongált egy digitális rendelésfelvevő panelt, majd elhajtott. A rendőrök felkutatták az ismeretlen sofőrt, aki elismerte a károkozást.

Tamásiban a kikerülés szabályait nem tartotta be egy nő, aki az előtte megfordulás céljából tolató kocsi elejének ütközött autójával.

Az egyenruhások Tolnán igazoltattak egy 62 éves autóst, aki nem használta a biztonsági övet. A férfi esetében a szonda is pozitív értéket jelzett, így előállították további mintavételre. A mért értékek alapján a sofőr ittas vezetés miatt 100.000 forint, míg az öv használatának elmulasztásáért további 10.000 forint közigazgatási bírságot kapott.

Fotó: police.hu