Május 16-án egy súlyos sérüléses, egy könnyű sérüléssel járó, továbbá két anyagi káros baleset történt a közútakon - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kedden délután 18 óra 5 perc körüli időben Tamási, Szarkahegy utcában történt egy súlyos sérüléssel végződő baleset. Egy 30 éves helyi férfi közlekedett autóval az Erdősor utca irányából a Fő utca irányába. Haladása során nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, így a bal oldalon letért az úttestről, ahol két kukának, egy fának, valamint egy, ott szabályosan parkoló kocsinak ütközött. A sofőr nem használta a biztonsági övet, a balesetben súlyosan megsérült. Igazoltatása során kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

Este fél kilenc körüli időben Ozorán történt egy sérüléses baleset.  A Szabadság téren közlekedett autóval egy 20 éves helyi férfi a Mártírok utca irányából a Vas Gereben utca irányába. Haladása során a vizes útburkolaton megcsúszott és egy épület falának, valamint kő támfalának ütközött. A baleset során a járműben jobb első ülésen utazó 23 éves helyi férfi könnyebben megsérült. Sem a sofőr, sem utasa nem használta a biztonsági övet.

Szekszárdon egy 19 éves helyi férfi közlekedett autóval reggel fél nyolc körül a Páskum utca irányából, a Mátyás Király utca irányába. A Mátyás Király utca és a Páskum utca útkereszteződéséhez érve fékezett, de - mivel a sebességét nem megfelelően választotta meg, - a vizes felületű úttesten megcsúszott, majd az útkereszteződéssel szemben lévő ingatlan kapubejáró híd peremének ütközött, majd az ingatlan kerítésének csapódott, és ott a bal oldalára dőlve állt meg. A kocsiban egyedül utazó sofőr használta a biztonsági övet, a balesetben nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett.

Szedresben egy parkolói koccanás történt. Egy figyelmetlen sofőr nem megfelelően rögzítette a leparkolt teherautóját, így az a lejtős úton elgurult és egy szabályosan parkoló kocsi lökhárítójának ütközött, a járművekben anyagi kár keletkezett.

Kedden a rendőrök az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán igazoltatták egy teherautó 74 éves tápiószecsői sofőrjét, akinél a szonda pozitív értéket mutatott. A mért érték alapján közigazgatási bírsággal sújtották.

Fotó: police.hu