A 2023-ban10. alkalommal meghirdetett esemény célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A Balaton Fagyija címre cukrászdák és kézműves fagylaltozók nevezhetnek, és vállalkozásonként maximum 2 fagylalttal indulhatnak. Lágy fagylalttal nevezni nem lehet.

Idén először nem a zsűri járja majd körbe a cukrászdákat és fagylaltozókat, hanem a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóban kell elkészíteni a nevezett pályaművet, az ide szállított 6 liternyi alapléből. Ezt a helyszínen kell összekeverni, fagyasztani, majd variegálni és díszíteni a résztvevőknek, mindezt a gyártásvezető felügyelete mellett, fagylaltonként mindössze 35 perc alatt. Tavaly a balatonakarattyai Sissi Fagyizó „Eszterházy epercsoda levendulával” elnevezésű fagylaltja nyerte a fődíjat. Dió, eper és levendula íz vegyült a győztes fagylaltban, amelynek a receptje az Esterházy-torta alapján készült. -írja a mindmegette.hu.

A Balaton Fagyija 10. jubileumi versenyén a Balaton legjobb fagyimesterei a Bringatanya, Somogyi fagylalt műhelyben gyűlnek össze!

Izgalmas ízek  fantasztikus kreációk  kézműves fagylaltcsodák, de - ki nyeri el idén a rangos címet?

Így zajlik majd a verseny:
6:30-13:00 Fagylalt fagyasztás
13:30 Hivatalos megnyitó
13:50 Zsűrizés megkezdése
16:00 Zsűrizés vége
17:00 Eredményhirdetés, ünnepélyes koccintás
Fotók: Facebook