2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A Balaton fagyiját zsűrizik pénteken Gyenesdiáson

frisshirek.hu, 2023. május 17. - 14:56
A Balaton fagyiját zsűrizik pénteken Gyenesdiáson

A Balatoni Turizmus Szövetség idén is meghirdette a Balaton Fagyija pályázatot, amelynek végső eredményhirdetését május 19.-én Gyenesdiáson rendezik. A verseny az elmúlt években kiemelt médiafigyelmet kapott, így nem csoda, ha a 2014-es esemény óta a nyertes fagylaltozók igazi turista-zarándokhellyé váltak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 2023-ban10. alkalommal meghirdetett esemény célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A Balaton Fagyija címre cukrászdák és kézműves fagylaltozók nevezhetnek, és vállalkozásonként maximum 2 fagylalttal indulhatnak. Lágy fagylalttal nevezni nem lehet.

Idén először nem a zsűri járja majd körbe a cukrászdákat és fagylaltozókat, hanem a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóban kell elkészíteni a nevezett pályaművet, az ide szállított 6 liternyi alapléből. Ezt a helyszínen kell összekeverni, fagyasztani, majd variegálni és díszíteni a résztvevőknek, mindezt a gyártásvezető felügyelete mellett, fagylaltonként mindössze 35 perc alatt. Tavaly a balatonakarattyai Sissi Fagyizó „Eszterházy epercsoda levendulával” elnevezésű fagylaltja nyerte a fődíjat. Dió, eper és levendula íz vegyült a győztes fagylaltban, amelynek a receptje az Esterházy-torta alapján készült. -írja a mindmegette.hu.

A Balaton Fagyija 10. jubileumi versenyén a Balaton legjobb fagyimesterei a Bringatanya, Somogyi fagylalt műhelyben gyűlnek össze!

Izgalmas ízek  fantasztikus kreációk  kézműves fagylaltcsodák, de - ki nyeri el idén a rangos címet?

Így zajlik majd a verseny:
6:30-13:00 Fagylalt fagyasztás
13:30 Hivatalos megnyitó
13:50 Zsűrizés megkezdése
16:00 Zsűrizés vége
17:00 Eredményhirdetés, ünnepélyes koccintás
Fotók: Facebook