Sértett jogszabályt az atlétikai vb szervezőcégének volt vezetője, aki az utolsó munkanapján közbeszerzési eljárás nélkül kötött egy 260 milliós szerződést?

–erről kérdezte a legfőbb ügyészt Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa a cikk szerint, miután a Telex megírta, hogy utolsó munkanapján még kötött egy 260 milliós szerződést az atlétikai vb szervezőcégének volt vezetője. Deutsch Péter a Magyar Atlétikai Szövetséget (MASZ) 400 versenybíró képzésével bízta meg.

Polt Péter a kérdést feljelentésként értelmezte, és továbbította a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) felé. Így mostmár a rendőrségen múlik, hogy indul-e nyomozás az ügyben.

A Telex közérdekű adatigényléssel jutott hozzá a Budapest 2023 Atlétikai Nonprofit Zrt. tavalyi szerződéseihez, ekkor derült ki, hogy Deutsch Péter egykori válogatott magasugró, a fideszes Deutsch Tamás testvére mielőtt távozott posztjáról (ahol az egykori köztévés Németh Balázs váltotta) aláírta a 260 milliós szerződést, amely alapján egy bíró képzése 650 ezer forintba került. A tananyag egy csaknem 13 órányi, többször visszanézhető videó volt, a portál szerint a versenybíróképzésre a jelentkezés határideje 2021. február 28-án lejárt, a budapesti vb-n pedig a szervezők szerint 260 versenybírót alkalmaznak majd.

Fotó: Flickr