Bernát János elnök kiemelte, nagyon jó a munkakapcsolatuk a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel és az önkormányzattal. A település közbiztoságának megőrzésében sokat tesznek, jelen vannak a különböző rendezvények biztosításában, az iskolakezdéskor odafigyeltek az iskolásokra is, ősszel a temető környékét is felügyelték. Rendszeresen biztosították a futball mérkőzéseket is.

Elmondta még, hogy pályázatokon nyertek több mint egymillió forintot, és a katasztrófavédelemtől kaptak egy új utánfutót. Részt vettek egy káresemény elhárításában is és egy esetben az egyik ifjú polgárőr tetten ért egy bolti tolvajt, amelyet visszatartott a rendőrség kiérkezéséig.

Kajtár István, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka örömét fejezte ki, hogy egy épületen belül került elhelyezésre a tűzoltóság, a rendőrség és a polgárőrség. Reméli sikerül megoldani a energiahozzájárulás anyagi forrását is. Felajánlotta, hogy idén a tűzoltóságon, hivatásos helyszínen közös szakmai napon vegyenek részt.

Erhard Gyula polgármester arra tért ki, egyre nehezebb helyzetben vannak az önkormányzatok pénzügyileg, de amit csak lehet - főleg a pályázatokat segítségével - vállalják, hisz ezzel a település gyarapodik.

A közgyűlésen jutalmazták Kovács Lórántot, aki segített a bolti lopás esetén is, illetve rendszeresen szolgálatot ad, nemcsak ő, hanem két ifjú polgárőr fia is. Elismerést kapott Sallai György is, aki az Ady Endre utca és környékén rendszeresen figyelemmel kíséri az embereket, járműveket, illetve jelzi Kornél fiával együtt, ha olyan esetet lát, ami gyanús.

Fotó: Magyari Béla/csmpsz.hu