Az RTL Híradónak a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) alelnöke arról beszélt, hogy

négy mentésirányításon dolgozó kollégájuk is érintett lehet az ügyben.

Lengyel Tibor szakszervezeti vezető szerint vélhetően egy úgynevezett továbbcsorgó hívásról lehetett szó. Vagyis a szám túlterhelt volt, nem volt, aki felvegye, így tovább irányította az automata egy másik központba. Elmondása szerint mindezt azt mutatja, mennyire kevés az ember náluk, így emiatt nem tudnak időben több helyszínre odaérni.  

Az OMSZ ezzel kapcsolatban az RTL Híradónak elmondta, hogy a beteghez mindig a legközelebbi megfelelő szintű mentőegységet riasztják, így „a segélyhívás fogadásának helyszíne irreleváns a mentési beavatkozások szempontjából”.

A Gálvölgyi-ügy miatt a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége ellen indított nyomozást, és a mentőknél is belső vizsgálat indult. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője már beismerte a hibát: hibásan mérlegelt a mentésirányító, amikor nem sorolta életveszélyes kategóriába Gálvölgyi rosszullétét.

A rendőrség az RTL Híradó üggyel kapcsolatos kérdésére azt válaszolta, hogy gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

A művészre lassú gyógyulás vár, de a nehezén már túl van. Levették lélegeztető gépről, és már nem altatják.
Egyelőre még az intenzívosztályon ápolják, így nem lehet vele kapcsolatba lépni.  Gálvölgyi Dorka azt kéri mindenkitől, hogy legyen türelmes, írta meg a frisshirek.hu is.
Fotó: RTL Klub vágókép