Még 2022. november 26-án délután jelentette be a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy 45 éves helyi nő, hogy az ismerősét kirabolták. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol rövid tájékozódást követően a közelben elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 26 éves férfit.

Kiderült, hogy a későbbi bűnelkövető meglátta az utcán egy ismerősét, akiről feltételezte, hogy lehet nála pénz. Azonnal kerékpárra pattant, és kiabált a férfi után, hogy adja neki a pénzét. A sértettnek ez egyáltalán nem állt szándékában, inkább futni kezdett, de üldözője két keréken gyorsabb volt, így sikerült utol érnie. A gyanúsított – R. Gyula kecskeméti lakos – először bántalmazta áldozatát, majd elővett egy bozótvágó kést, amellyel megsebezte az ekkor már földön fekvő sértettet, végül elvette kétezer forintját. A rablónak még 10 perce sem volt arra, hogy elköltse erőszakos úton szerzett zsákmányát, a bilincs perceken belül kattant a csuklóján.

R. Gyulát elfogását követően őrizetbe vették, és jelenleg is letartóztatásban van - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják. Ügyének vizsgálata befejeződött, ellene vádemelést javasolnak.

Fotó: police.hu