Alig pár óra leforgása alatt több mint 70 mm csapadék hullott Csokonyavisontára. Bár az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése előre szólt, hogy nagy mennyiségű eső érkezik, annak pontos helyét és eloszlását képtelenség megmondani.

Így történt, hogy az özönvízszerű eső igazi csapásként érte a somogyi településen, és környékén élőket.

Harasztia Attila elmondta, hogy alig egy óra alatt hullott le a 72-76 mm-nyi eső, a település polgármestere azonnali intézkedésbe kezdett, és a falu férfiúval megkezdték a homokzsákok pakolását, hogy mederbe tudják tartani a lakóházakat fenyegető víztömeget.

A pénteki hatalmas eső után, alig tudtak fellélegezni, vasárnap újra egész nap a sebtében épített gátakon kellett helytállniuk a helyieknek.

A kárenyhítésben a Barcsi Tűzoltóság autói és szakemberei is segítettek, amire főként a kemping környékén volt szükség.

Nincs jobb, mint vasárnap délután, esőben homokzsákokat pakolni...
A Dráva Kemping tulajdonosai kértek segítséget, mert a súlyos esőzések miatt a belvíz és a rendszerből kiömlő szennyvíz a házaikat veszélyeztette.
Amiben tudtunk segítettünk.
Köszönöm a fiúknak, Dokinak, Bütyöknek, Tilinek, Attilának, Robinak és Gyurinak, hogy jöttek és segítettek. Hartmann Jánosnak köszönet a vasárnap fuvarozott homokért.
Köszönet a Barcsi Tűzoltóság és a DRV Barcsi Üzemvezetőség szakembereinek a szivattyúzásért, a zsákokért, és a logisztikai támogatásért - írta közösségi oldalán a polgármester.

A helyiek elmondása szerint a pénteki esőzés nagyon hirtelen jött. Géza bácsi éppen a kertben dolgozott, amikor látta, hogy elkezdett sötétedni az ég, elmondása szerint éppen csak annyi ideje maradt, hogy elpakolja a még el nem ültetett palántákat, és a szerszámokat, aztán már meg is érkezett a zuhé.

Fotó: Facebook / Csokonyavisonta Község Önkormányzata és Harasztia Attila