A frisshirek.hu is megírta, hogy az elmúlt hetekben több alkalommal is rögzítették medve jelenlétét a Bükkalján az Egererdő Zrt. vadkamerái, írta a cég a keddi közleményében.

A nemzeti park szombat esti posztja szerint az ország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják ezeket a vadászati létesítményeket, ezt tette például az Iwo nevű, Lengyelországban jeladóval ellátott medve is, aki szintén ezen az útvonalon haladt el, és Rudabányát elérve egy szórón töltött el pár napot, mielőtt visszafordult. Iwo Aggtelektől nagyjából két kilométerre délre hagyta el az országot, vette észre a posztot a telex.hu.

Egy vadásztársaság által működtetett vadkamera örökített meg kedden egy anyamedvét két év körüli bocsával a nógrádi Lucfalva határában, írta meg a frisshirek.hu is. A felvétel egyelőre még nem került nyilvánosságra, ám a környező települések vezetői megerősítették, illetve tényként kezelték az észlelést. Mint ismeretes, Magyarországon legutóbb március elején, a szomszédos Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, Boldva település környékén igazolták a nagyvad felbukkanását.