2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy: Egy őrző-védő és takarító cég röntgen osztály kialakítására kapott 30 millió uniós támogatást - folytatódik a füredi abszurd történet

frisshirek.hu, 2023. május 14. - 11:30
Hadházy: Egy őrző-védő és takarító cég röntgen osztály kialakítására kapott 30 millió uniós támogatást - folytatódik a füredi abszurd történet

Kutatóintézetnek álcázva 802 milliós uniós támogatásból húztak fel egy társasházat Balatonfüred egyik legelegánsabb részén. A földszinti kutatóintézetben csak 12 hónapig kutattak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

802 milliós támogatásból épített három építőipari cég egy 16 lakásos társasházat Balatonfüred egyik legelegánsabb részén, aminek a földszintjén kutatóintézetet hoztak létre, ahol elvileg 12 hónapig kutattak, írja Hadházy Ákos a Facebookon.

Ahogy fogalmaz:

Ez kérem itt – a látszat ellenére – egy „kutatóközpont” Balatonfüred legelegánsabb részén, néhány méterre a Jókai villától. Elvileg infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására(!) kapott három ÉPÍTŐIPARI CÉG(!) 820 millió(!) forintot. Ezt az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénzt úgy sikerült elkutatniuk, hogy építettek egy 16 lakásos társasházat, aminek földszintjén levő „kutatóintézetben” elvileg 12 hónapig kutattak...”

Külön érdekesség, hogy a cég honlapján büszkén hirdetik, hogy már el is adták a 16 lakást, a helyszínen pedig egy magánklinika található, írta meg a frisshirek.hu is. 

De az elképesztő történetnek itt nincs vége. Hadházy Ákos is csak utólag vett észre egy aprócska táblát a 820 milliós kamu „kutatóközpont” (valójában magánklinika és luxus lakások) mögött eldugott, nagyobb köszönőtábla mellett.

Ahogy a képviselő fogalmaz, "az Árgus-Security Kft. honlapján is szerepel a projekt, cinikusan azt írják, hogy újabb területen szeretnék megvetni a lábukat. Gondolkodtak, gondolkodtak és kitalálták az örző-védők, hogy legjobb lenne venni két digitális röntgent. Persze az ötlet nem a semmiből jöhetett. Az örző-védő cég ugyanahhoz az Apáthy családhoz köthető, mint a 820 milliós „infarktus kutatást” elcsaló építőipari cégek, amelyek kutatóközpont helyett egy magánklinikát építettek Balatonfüred legfrekventáltabb helyén."

De hogy még ezt is fokozzuk, nézzük Hadházy valóban elképesztő megállapítását:

"Úgy látszik, a NER-es vállalkozók körében pedig ciki valamit saját zsebből fizetni, így az örző-védő cégük pályázott-és nyert.
Pedig akkora hülyeségeket írtak bele a pályázatba, hogy leesett az állam: az állították például, hogy a digitális röntgen „jelenleg Magyarországon rendkívül ritka megoldásnak mondható”, pedig már 15 éve megjelentek az állatorvosi rendelőkben is."
A szoltáltatás persze így lesz teljesen komplex a NER-vállalkozó szerint, all in, mindent egy helyen: egészségügyi szolgáltatás, őrzés-védés, takarítás. Mi kellhet még? Erre már nincsenek szavak...