2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Kutatóintézetnek álcázva 802 milliós uniós támogatásból húztak fel egy társasházat Balatonfüreden

frisshirek.hu, 2023. május 12. - 13:42
Kutatóintézetnek álcázva 802 milliós uniós támogatásból húztak fel egy társasházat Balatonfüreden

802 milliós támogatásból épített három építőipari cég egy 16 lakásos társasházat Balatonfüred egyik legelegánsabb részén, aminek a földszintjén kutatóintézetet hoztak létre, ahol elvileg 12 hónapig kutattak, írja Hadházy Ákos a Facebookon a 444 szerint.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A cég honlapján büszkén hirdetik, hogy már el is adták a 16 lakást, a helyszínen pedig egy magánklinika található. Amikor ártatlanul a kutatóintézetet kerestem a recepciós hölgyeknél, senki nem is hallott róla. Kevés ennél szemtelenebbül és aljasabbul elcsalt EU-s projektet láttam, pedig erős a mezőny”

–írja a cikk szerint Hadházy.

A független képviselő szerint a pályázat online fellelhető leírásáról is lerí, hogy nem gondolták komolyan a kutatást. Ebben ugyanis olyasmik szerepelnek, mint hogy „a projekt megvalósításának 24 hónapjából az épület építése 12 hónapot vesz igénybe.”

Emellett az orvosi eszközöket leíró részben bene hagytak egy zárójeles megjegyzést:

A pályázat keretében megvalósítani tervezett és a további kutatások során is használt eszközök, gépek, berendezések beszerzése és kialakítása. (itt Zoli döntése szükséges arról, hogy a Rextra ajánlatában szereplő „alap” berendezéssel, vagy a „mobil műtő” változattal szerepeljenek az eszközök, és a döntés szerinti részt kell beemelni ide)”.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala