A férfi a kapcsolatuk helyreállítását szerette volna megbeszélni a nővel, aki azonban a magánéleti dolgaikat nem akarta a helyszínen szintén jelenlévő alkalmazottja és annak férje előtt, az utcán megtárgyalni. A nő felszólította a férfit, hogy menjen el, mert részegen nem hajlandó szóba állni vele. A vádlott azonban nem távozott, tovább szidalmazta exét, így a nő beült az autójába, mire a férfi belerúgott a bal oldali visszapillantó tükörbe, az leszakadt és megsérült az autó fényezése is.

A vádlott tovább folytatta a kiabálást, szitkozódást, majd belerúgott az élelmiszerbolt biztonsági kirakatüvegébe, ami kitörött. A közelben lévők értesítették a rendőrséget és a járőrök még a helyszínen elfogták a rongálót.

A vádlott a gépkocsi megrongálásával 417.299 forint, míg a kirakat betörésével a tulajdonosnak 791.489 forint kárt okozott, amelyből a nő kára megtérült.

A vádlott rongálás bűntettét és vétségét valósította meg, ezért a bíróság 280.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős, tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay