A cikk leírja, hogy az OMSZ minden részletre kiterjedő vizsgálatot indított az ügyben, legalábbis ők ezt állítják. Elemezték a telefonon érkező segélyhívást, az adatokat, az akkori szabad mentőkapacitást, illetve meghallgatták az ügyelet mentős dolgozókat is.

A vizsgálat egyelőre annyit állapított meg, hogy a hívást fogadó mentésirányító hibázott, amikor nem az életveszélyes kategóriába sorolta az esetet, és nem rendelte el egy kocsi azonnali kiküldését.

Azt is hozzátette az OMSZ közleménye, hogy a nehézlégzés önmagában is az életveszélyt magában hordozó tényező, és ezt az eset során nem zárták ki.

Hozzátették: a közvetlen életveszély ugyan az elhangzott tünetek alapján nem volt egyértelműen megállapítható, de kétséges esetben a betegbiztonság érdekében mindig a súlyosabb lehetőséget kell irányadónak tekinteni. Fentieket alátámasztja az is, hogy a beteg állapota a későbbiekben tovább romlott és jelenleg is intenzív osztályos kezelésre szorul.

A felelősség megállapítása elmarasztalást von maga után, a mentésirányítók munkájának szakmai támogatását az Országos Mentőszolgálat tovább erősíti – áll a közleményben.

Ahogyan azt portálunk, a Frisshírek.hu is megírta, tegnapelőtt reggel kórházba kellett szállítani Gálvölgyi Jánost, mert olyan súlyos légzési nehézségekkel küzdött. Aszínész annyira súlyos állapotban volt, hogy az intenzív osztályra kellett szállítani. Délután átszállították egy másik intézménybe, de ott is az intenzív osztályon helyezték el.

Fotó: Youtube