2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 21o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Veszprém vármegye igazi Kánaán idén a rock-rajongóknak

frisshirek.hu, 2023. május 10. - 18:15
Veszprém vármegye igazi Kánaán idén a rock-rajongóknak

Veszprém vármegyében igencsak zajlik az élet, ami leginkább az EKF programoknak köszönhető, ám jócskán rátesz egy lapáttal a nyári koncertszezon is, így idén biztosan nem fogunk unatkozni. Veszprémben éppen zajlik a Gizella Napok, de a rockzene rajongói is örülhetnek, hiszen május 12-13-án Várpalotán zúznak a zenekarok.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Rock Palota Fesztivál

Az idei fesztiválszezon első rock-élménye Várpalotán köszönti a zúzós zene szerelmeseit, ugyanis a Thury Vár környékén szól majd a zene. A negyedik alkalommal megrendezett Rock Palota Fesztiválra olyan neves és ismert előadók érkeznek majd, mint az Alvin és a mókusok, a Leander Kills, a Road, az Aurora zenekar, a Don Gatto és a Bikini. Ezen az eseményen a koncertek ingyenesek.

Open Road Weekend

Persze, ez még nem minden, hiszen épp csak egy kicsit szusszanhatnak a rock szerelmesei, június 7-től máris kezdetét veszi az Open Road Weekend Alsóörsön, ami egészen 10-ig fog tartani.

A négy napban számos zenekar színpadra áll majd:

 • Szerdán a Deák Bill Blues Band, a Takács Tamás Blues Band, az ACid / DC, és a Pablo and the Escobars szórakoztatja majd a közönséget.
 • Csütörtökön a Sing Sing, az Aurora, a KISS Forever Band, és az Iron MaidNem lép színpadra.
 • Pénteken fellép a Lord, Zorall, Triász és a Blues Company.
 • Szombaton Charlie, a Mobilmánia, a Hollywood Rose és a Rockstars Not Dead zenéjére bulizhatnak a rajongók.

Rock Balaton Fesztivál

Augusztus 10-13. között pedig hasít a rock a Balatonon is; fergeteges program- és koncertsorozat ígérkezik Fonyódon. Bár ez a fesztivál nem Veszprém megyében kerül megrendezésre, mégsem hagyhattuk ki a felsorolásból – biztosak vagyunk benne, hogy számos rock-rajongó látogat majd ki Veszprém és környékéről is.

A program:

 • Augusztus 10.: Johnny Be John, Rudán Joe Band vendég Kalapács József, Nagy Feró és a Beatrice, Hollywood Rose
 • Augusztus 11.: Don Gatto, ABCD, AWS, ROAD
 • Augusztus 12.: Terra Nullius, Auróra, Ossian, Depresszió
 • Augusztus 13.: No Respect, Moby Dick, Kárpátia, Pokolgép

TÁBOR Fesztivál

Az augusztus valóban zúzós lesz; alig, hogy vége a Rock Balatonnak, kezdődik a TÁBOR Fesztivál, augusztus 23-26. között Alsóörsön.

A fellépők között olyan sztár-zenekarokat köszönthetünk, mint a Moby Dick, a Rómeó Vérzik, a Tankcsapda, a Depresszió, az Akela, vagy épp a Pokolgép.

A program a következő:

 • Augusztus 23.: Phil Campbell and the Bastard Son, Kalapács, MOBILMÁNIA, Moby Dick, Zorall, Junkies, Rockstars Not Dead
 • Augusztus 24.: Alestorm, Leander Kills, Paddy and the Rats, Sing Sing, Rómeó Vérzik, Dalriada, Lazarvs
 • Augusztus 25.: Tankcsapda, Lord, Depresszió, Pokolgép, Mudfield, Aurora, Iron Maidnem
 • Augusztus 26.: Road, EDDA Művek, Alvin és a Mókusok, AWS, Down For Whatever, Fish!, Akela

Jegyek és részletes információk a jegy.rock1.hu oldalán találhatók.

Fotó: illusztráció / pixabay