Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője, a parlament Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerdán tartott sajtótájékoztatót, amelyen közölte, azért fognak demonstrációt tartani, hogy a lakosság nemet mondhasson az újabb beruházásra. A képviselő váratlannak nevezte a bejelentést és bírálta, hogy a helyieket előre nem tájékoztatták. Vagyis ugyanúgy, mint a korábbi gigantikus gyárat, ezt is úgy akarják szerinte megvalósítani, hogy az ott élők akaratát semmibe veszik. A politikus kitért arra is, hiába állítja Szijjártó Péter, hogy a debrecenieknek nincs félnivalójuk, mert szigorú környezetvédelmi előírásokat tartatnak be a céggel, ez szerinte nem felel meg a valóságnak.

Szerdai sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt nehezményezte, hogy Szijjártó úgy tette meg a bejelentést, hogy arról a debreceni lakosságot előzetesen nem tájékoztatta a kormány, és a véleményüket sem kérte ki arról.

Annak fényében szerinte ez különösen megdöbbentő, hogy a másik gigbaeruházást, a CATL gyárát a helyiek tiltakozásának semmibe vételével akarják megvalósítani.

A tüntetésről egyelőre annyit tudni, hogy május 23-án este lesz, írja a hang.hu.