Mozgalmas napjuk volt kedden a nógrádi tűzoltóknak – tájékoztatta portálunkat Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

  • A viharos szél hatására felhasadt, megdőlt és a gyalogos forgalom mellett épületeket is veszélyeztetett több nagy méretű fa kedden Salgótarjánban, a Rákóczi úton. Az öt hársfát a megyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrészek segítségével távolították el. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.
  • Összehordott szemét és törmelék égett hozzávetőleg öt négyzetméteren egy családi ház udvarában Pásztón, a Csohány Kálmán úton. A tűz átterjedt több tujára, valamint egy távközlési vezeték is megolvadt a hő hatására. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.
  • Egy focipálya kapujának hálójába gabalyodott két őz Patvarcon, a Babits Mihály utcában. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók siettek a bajba jutott állatok segítségére. Az őzek kiszabadításuk után azonnal elszaladtak, az eset során nem sérültek meg.

Fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu