A május 28-án és 29-én rendezendő pécsi gyereknap egyik szenzációjának számító „időgéppel” a Ginkgo téren lehet majd fotózkodni, míg a legendás filmet a június 4-én induló kertmoziban lehet majd látni a Pirogránit udvaron.

A gyereknapi hétvégén a negyed déli oldalán két mászófal, óriás csúszda, több ugrálóvár és a parkolóház tetején motoros bemutató a várja a kicsiket és szüleiket.

A Bóbita Bábszínház – az idén Magyarországon rendezendő nemzetközi Színházi Olimpiához kapcsolódva – a pünkösdi hétvége mindhárom napján előadásokkal várja a látogatókat.

A mozgékony gyerekek a Pirogránit udvaron Nerf ügyességi pályán tehetik próbára képességeiket, míg a Csillagteraszon Ninja Sport Warrior-képzés lesz, továbbá elsajátíthatják a vívás alapjait a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club vívószakosztályának sportolóitól, de a kosárlabda és pedálos járművek kedvelőinek is nyújtanak programokat.

A pihenni vágyókat Olvasóliget várja, míg a modelljárműveket gyártó Amalgam Fine Model Cars aszfaltrajz-versenyt hirdet, de lesz sakkoktatás és -szimultán, sokféle társasjáték, nyit a Mosolyország Játszókert.

A Látogatóközpontban pedig planetáriumi előadások, a Varázstér és a VR Univerzum várja a családokat, míg a szomszédos Ginkgo téren kétszer is lesznek látványos fizikai kísérletek - sorolták a ZSÖK közleményében, melyet az MTI szemlézett.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csapadékos időjárás esetén is megtartják a gyereknapot; ez esetben a Zsolnay Kulturális Negyed belső tereibe költöznek a programok.

A kétnapos eseményről további részletek a www.zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.

Fotó: zsolnaynegyed.hu