Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy az egyenruhásoknak volt már dolga azzal az 52 éves rimóci férfival, akinek az autójára pár napja Szécsényben figyeltek fel. A járőrök a jármű után indultak, hogy megállítsák, annak utasa azonban – a közeledő rendőrkocsi láttán – egy nylon zacskót dobott ki a még mozgásban lévő gépkocsi ablakán.

A rendőrök aztán igazoltatták az abban utazó rimóci házaspárt, amelynek 50 éves női tagja elismerte, hogy azért dobta ki a műanyag tasakot, mert abban kábítószer van. Az egyenruhások a közelben megtalálták az átlátszó zacskót, amelyben 11 darab alufólia pakk volt.

A csomagok összesen bruttó 14,02 gramm súlyú, fehér por állagú kábítószergyanús anyagot tartalmaztak, amelyek gyorstesztre ketamin jelenlétét mutatták ki.

A rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a házaspárt a szécsényi kapitányságra. A csekély mennyiségű kábítószer kínálásával vagy átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétség miatt indult büntetőeljárásban az asszonyt kihallgatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy márciusban többeknek adott át fogyasztásra a kábítószernek minősülő fehér porból.

Az 50 éves rimóci nőt őrizetbe vették, a nyomozás szakértők bevonásával folytatódik.

Fotó: police.hu