A 2023-as év különlegessége, hogy a négykerekű veteránok mellett kétkerekűeket is kiállítanak: a szervezők beharangozója szerint közel 50 különleges autót és 20 motorkerékpárt tekinthetünk meg. Idén négy kategóriában versenyeznek a járművek, köztük az esemény legrangosabb ‘Best of Show’ címéért – közölte az autopult.hu.

A lap szerint a közönséget is bevonják a szervezők az értékelésbe, a kilátogatók voksolhatnak kedvencükre. A VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance legrégebbi járműve egy 1910-es években gyártott motorkerékpár lesz, a legidősebb autó pedig egy 101 éves Citroën lesz idén – a legújabb kiállított modellek a 1990-es évek fiatal klasszikusai lesznek.

A seregszemlére az idén százéves BMW Motorrad számos különlegességgel készül. A hagyományoknak megfelelően az esemény főszponzora a BMW Group Magyarország, amely a centenáriumát jubiláló BMW Motorrad divíziót állítja középpontba, közel egy tucat kétkerekűt kiállítva. A hazai importőr kihoz egy 100 éves R32-t, de természetesen az aktuális bajor motoros és autós kínálat legizgalmasabb tagjai is felbukkannak Balatonfüreden.

A VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance természetesen idén is ingyenesen látogatható és tiszta szívvel ajánljuk, remek hétvégi családi program. További információ az esemény honlapján és Facebook oldalán található.

Fotó: Illusztráció / freepik