Schobert Norbi a Blikknek nyilatkozott a bírság után:

"Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem."

A fitneszguru nem érzi véletlennek a vizsgálatot:

"Velem példát statuálnak, mert első voltam nemcsak az országban, de a régióban is abban, hogy olyan termékeket forgalmazzak és olyan módszereket kínáljak, amelyek hozzájárulnak egy egészségesebb életmód kialakításához. Most már egy élelmiszergyártó, vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel. Ha este bekapcsolja az ember a tévét, csak gyógyszerreklámot lát, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító, és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj. Tíz éve és öt éve is indult ilyen vizsgálat a GVH részéről, ám akkor a klinikai vizsgálatok eredményét bemutatva elálltak a büntetéstől."

Schobert emellett elismeri a GVH jogszerű ítéletét, hiszen az EU-s szabályok változtak. Ha bővebben kíváncsi Norbi okfejtésére, itt megteheti.

Fotó: Norbi és az Updata Facebook-oldala