Hadházy Ákos független képviselő szerint ez a férfi nem más, mint Csőgör Péter, korábbi gazdasági főnyomozó, akit azután küldtek el a rendőrségtől, hogy – mint a Magyar Triatlon Szövetség Ellenőrző Tanácsának akkori elnöke – kiterjedt belső vizsgálatot indított a szövetség furcsa beszerzéseivel kapcsolatban. Csőgört ezután 19 cég perelte be a vizsgálatok kapcsán, a Kúria döntése szerint pedig sokmilliós sérelemdíjat kell fizetnie, írja a hang.hu.

Hadházy a lapnak elmondta, csütörtök reggel még tudott beszélni Csőgörrel, akit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak, és akit a nap folyamán kórházba, majd fogdába szállítottak. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vizsgálódik, furcsa módon csakis Csőgört Péter tartották bent ezzel a gyanúval, amely többi része titok. 

A TASZ úgy tudja, aki védi, hogy már elengedték. „A  férfit az előállítási határidő maximumáig tartották bent a rendőrök, majd őrizetbe is vették. Csütörtök délutánra viszont gyanúsítás nélkül engedték szabadon a volt főrendőrt” – mondta lapunknak Hegyi Szabolcs, a Társaság A Szabadságjogokért szakértője. Hegyi közlése szerint a csütörtöki incidens után öt embert vittek be a rendőrök, végül azonban senkit sem tartottak egy napnál tovább bent. Az ötből három személy ellen azért indult eljárás, mert a tüntetésen illegális módon maszkot viseltek, ám ez össze sem mérhető súlyú vétség a hivatalos személy elleni csoportos erőszak bűncselekményével, amit ügyészség emlegetett, írja a hang.hu. 

Szemlélek keresztény portál arról számolt be, hogy a rendőrök egy katolikus diakónus 17 éves, keresztény gimnáziumba járó fiát is könnygázzal fújták le, majd vitték földre. A felvételek alapján a kamaszfiú szintén nem tanúsított erőszakot, ám több alkalommal is közvetlen közelről fújták arcon. A Szemlélek szerint a fiú hiába kért mentőt, nem hívtak hozzá a rendőrök, végül pedig annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani.

„Ott álltunk, vártunk, és hiába kérdeztük, nem kaptunk választ, hogy miért került fogdába a gyermekünk, mikor engedik ki, miért nem mehetünk be hozzá. Ígérték, hogy jönni fog egy parancsnok, aki majd tájékoztatást ad, de erre nem került sor. A Momentumhoz köthető személyek viszont próbáltak segíteni, tudomásunk szerint a párt képviselőjét is azért vették őrizetbe, mert a gyermekünknek igyekezett segíteni” – mondták Hidász szülei a Szemléleknek.

„Őszintén megmondom: keresztény emberként ott, az éjszakában azon gondolkodtam, hol vannak a Fidesz képviselői, miért nem kapunk jogsegélyt épp attól a szervezettől, amely magát kereszténynek nevezi” – fogalmazott az édesapa.

A lapnak az édesanya is nyilatkozott, aki elmondta, hogy amikor végre kiengedték a fiatalt, és az autóba ültek, ők is fuldokolni kezdtek, olyan nagy mennyiségű dózist kapott a fiuk.

„Egyértelműen úgy tűnt számunkra, hogy a hatalom emberei példát akartak statuálni. Kiemeltek valakit, hogy majd rajta jól megmutatják”

– mondta az anya.

Fotó: Jámbor András Facebook-oldala