A Könyvhajlék Aukció keretében neves magyar képzőművészek és írók ajánlanak fel fontos, értékes tárgyakat, ereklyéket a hajléktalan emberek megsegítésére.

Ezeket a tárgyakat a május 13-i árverésen, a FUGA Budapesti Építészeti Központban lehet megvásárolni – közölte a szervezet az MTI-vel. Az Otthonmesék Aukció gyűjteménye idén is egy illusztrátor és egy író páros egymást inspiráló alkotásaiból áll. Ezekre a művekre online lehet licitálni május 12-én 22 óráig.

Mindkét aukció műtárgyai élőben is megtekinthetők a FUGA-ban május 13-ig, valamint az aukcio.utcarollakasba.hu oldalon.

A műtárgyakból befolyt összeg az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját segíti.

A Könyvhajlék Aukción felajánló művészek között van mások mellett Bukta Imre, Nádler István, Nádasdy Ádám, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, de a Magyar Festők Társaságának alelnöke, Révész Ákos is. A különleges adományok egyike Várady Szabolcs Petri György által dedikált verseskötete, valamint Erdős Virág tíz éve megjelent kötetének teljes, kézzel írott változata is.

Ez utóbbit a költő kifejezetten az Egyesület tíz éves születésnapjára készítette el.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület azért dolgozik, hogy mindenkinek lehessen egy helye, amit otthonnak hívhat. Az egyesület szerint a biztonságos, önálló lakhatás nem az ellátás célját, hanem a kiindulópontját jelenti, mert a tömeges szállók nem biztosítanak megfelelő körülményeket a társadalomba való visszailleszkedéshez. Az egyesület szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, ma már több mint 100 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek segít megfizethető bérlakásokkal. Mindezek mellett szociális munkával támogatja ügyfeleit, és munkakeresésben segítő, valamint sorstárs és kifejezetten nők problémáira fókuszáló segítő csoportokat is működtet. Munkájuk célja az is, hogy megváltozzon a szakmai és közvélemény az otthontalansággal és a hajléktalanellátással kapcsolatban, valamint, hogy a hajléktalan emberekkel szembeni előítéletek csökkenjenek, és minél többen jussanak segítséghez.

A kiemelt kép forrása: az Utcáról Lakásba! Egyesület Facebook-oldala