Szerdán este tehát ismételten kék-fehér szívű csapat vonul a pályára, ezúttal már a megújult Puskás Arénában, hogy a klub történelmében először, Zalaegerszegre kerüljön a trófea. A csapat már kedden Budapestre utazott, hisz az este folyamán a nemzeti stadionban tartott edzést a visszahívott Boér Gábor.

A ZTE FC ellenfele a Budafoki MTE csapata lesz. A Mátyus János vezette együttes jelenleg a Merkantil Bank Ligában szerepel, ahol a tizedik helyen állnak, a MOL Magyar Kupát tekintve öt sikeres mérkőzés áll mögöttük. Először a Bölcske együttesével találkoztak, ahol 1-2-es győzelemmel zártak, ezt követően a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát ejtették ki, majd az Iváncsa otthonából tértek haza egy sikert követően. Az utolsó két fordulóban pedig NB I-ben szereplő csapatok ellen léptek pályára: a 6. fordulóban a Kisvárda Master Good csapatát ejtették ki egy 2-0-as győzelemmel, az elődöntőben pedig a Vasas FC együttesétől ragadták el a döntőbe jutás lehetőségét, a mérkőzésén Beke Péter szerzett mesterhármast. 

A zalaegerszegi együttes a MOL Magyar Kupát tekintve az első három mérkőzés mindegyikéről 0-2-es győzelemmel tért haza, búcsúztatva a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Békéscsaba gárdáját. A ZTE FC szintén két fordulóban mérettette meg magát NB I-es együttessel: a 6. fordulóban a Mezőkövesd ellen aratott fölényes győzelmet, amikor 1-4-es végeredményt követően térhetett haza Zalaegerszegre, az elődöntőben pedig hosszas küzdelem után a Puskás Akadémia csapatát búcsúztatta.

Fontos küzdelem áll ma mindkét csapat előtt. Ha a kék-fehéreknek sikerül diadalmaskodnia a Budafok felett, úgy Győr, Székesfehérvár és Debrecen után a negyedik vidéki klub lehet, akinek már sikerült bajnokságot és kupát is nyernie! 

Az idei sorozat eddigi legkiemelkedőbb teljesítményét pedig a budafoki támadó, Beke Péter nyújtotta. A 22 éves játékos betalált Bölcskén, Iváncsán, gólt lőtt a Kisvárdának, és az elődöntőben az ő mesterhármasával verték a Vasast is. Ha ezt a fantasztikus formát a ZTE elleni döntőben is láthatjuk tőle, akkor még az sem elképzelhetetlen, hogy másodosztályú klub nyeri a kupát.

Szintén érdekesség, hogy a két együttes legutóbb 2021. április 20-án találkozott egymással, az OTP Bank Liga 30. fordulójában, amikor 5-0-ás sikert arattak a zalaegerszegiek a ZTE Arénában! 

Kiélezett küzdelem várható, hiszen mindkét csapat azért küzd, hogy történelmet írjon! Több mint húszezer jegy kelt el már a találkozóra, így a nézőtéren is remek hangulatra lehet számítani. Az összes jegy elővételben elkelt, így ne induljanak a helyszínre jegy nélkül, mert már ott sem fognak kapni.