Azonosították kedden este azt a holttestet, akit még kedden napközben találtak Alsó-Hámorban, a Molnár-sziklánál – erről Lehoczki László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője számolt be a közösségi oldalán. 

- A hatóságokkal végzett közös munka eredményeként, a mai napon megtaláltuk az eltűnt hölgyet. Köszönet a Barlangi Mentők Észak-Magyarországi Egyesületének, a gyors, és szakszerű segítségnyújtásért, és munkájukért. Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak. Sok erőt kívánunk ennek a nagy tragédiának a feldolgozásához - írta.

A 69 éves hölgy még az elmúlt héten szerdán indult fodrászhoz miskolci otthonából, azóta nem tért haza és életjelet sem adott magáról. Iratai nála voltak, de a telefonját nem vitte magával. A közösségi médiában komoly összefogás alakult ki az eltűnt asszony felkutatására, amelybe a mentőkutyás Lehoczki László is aktívan bekapcsolódott.

Vasárnap aztán tragikus fordulatot vett az eset, az eltűnt nő férje ugyanis önkezével vetett véget az életének. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának közlése szerint a halálesetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta, azaz kizárt az idegenkezűség.

Kedd délelőtt drón bevetésével folytatták a keresést a Lillafüred felé vezető úton, a Molnár-szikla alatti területen, mivel az erre közlekedő 5-ös, 15-ös autóbuszok közeli megállójában látták utoljára a hölgyet. Ezt követően találták meg és azonosították a holttestet.

Fotó: Alsó-Hámor madártávlatból. Forrás: Wikipédia