Összesen huszonhat szervezet számíthat energiaköltségeivel kapcsolatban a pécsi önkormányzat segítségére. A még márciusban meghirdetett pályázatot azoknak a Pécsett működő civil szervezetek számára írták ki, amelyeket nehéz helyzetbe hozott az energiaárak emelkedése, és saját erőből nem tudják finanszírozni.

A pályázatra érkezett civil szerveződések összesen 23,5 millió forintot kaptak Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától a költségek fedezésére.

Még a tavalyi év őszén felvették a kapcsolatot a civilekkel az önkormányzat illetékesei, és az egyeztetés során az derült ki, hogy

a legnagyobb segítség az energiaköltségek támogatása lenne számukra.

Ezért márciusban kiírták a „Pécs Városi Civil Keret 2023” elnevezésű pályázatot, amelyre összesen ugyan harminc kérelem érkezett, ám közülük három a formai előírásoknak, egy pedig a szakmai kritériumoknak nem felelt meg.

A huszonhat értékelhető pályázat a háromtagú értékelő bizottság véleménye alapján 23.496.000 Ft-os energiatámogatást kap a pécsi önkormányzattól. Hat alapítvány és húsz egyesület létezését segíti ezzel a város.

Fotó: Pécsi Civil Közösségek Háza facebook-oldala