A ludányhalászi Ráday Gedeon Általános Iskolában iskolaőrként szolgálatot teljesítő Kőműves Klára nem csupán a bűnmegelőzést, hanem az állatvédelmet is a szívén viseli, ezért is értesítették őt a napokban, az esti órákban ismerősei, hogy Nógrádszakál község egyik utcájában egy sérült fehér gólyát találtak.

Munkatársunk azonnal a megadott helyre sietett és a megsebesült madarat az otthonába vitte, biztonságba helyezte. Ezzel egy időben értesítette a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát is, akik másnap kora reggel állatorvosi ellátás végett elszállították a sérült gólyát

– tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t Tamás Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint megtudtuk, az iskolaőr nem első esetben segített sérült gólyán, és most is pár óra alatt a szívéhez nőtt a megmentett madár, akit Sárának nevezett el.

Büszkék vagyunk munkatársunkra, aki ezzel a tettével hozzájárult ahhoz, hogy a Magyarországon fokozottan védett faj egyede esélyt kapott arra, hogy sérüléséből felépüljön és tovább élhessen

– hangsúlyozta Tamás-Kovács Andrea.

Fotó: police.hu