2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy Ákos szerint csak egy vékony sávot hagytak meg strandnak a 7 milliárd forintból épült luxuskomplesszum mellett

frisshirek.hu, 2023. április 30. - 06:30
Hadházy Ákos szerint csak egy vékony sávot hagytak meg strandnak a 7 milliárd forintból épült luxuskomplesszum mellett

Hadházy Ákos Szántódra látogatott, hogy megnézze, hogyan áll most a közpénzekből megtámogatott luxusszálló. 

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Közösségi oldalán megmutatta azt a „zsebkendőnyi »strandot«” Hadházy Ákos, ami a Balaland luxuskomplexum felhúzása után maradt Szántódon, mely a mi adóforintjainkból, méghozzá 7 milliárdos támogatással épült.  

Hadházy bejegyzésében emlékeztet arra, hogy két évvel ezelőtt nagy port kavart, „hogy a rendelet és az önkormányzattal szemben tett vállalás szerint a partmenti 10 méteres sávot szabadon bejárhatónak kellene meghagyniuk.”

A képviselő megjegyzi, ennek ellenére a sétányt kerítéssel és egy zárt kisajtóval lezárták.

Két éve a NER-es vállalkozás azzal védekezett, hogy a háromrészes beruházásból még csak a luxus apartmanok készültek el, a szálloda és a wellnessközpont nem, így az építési terület. Azt mondták, ha készen lesznek, kinyitják majd a parti sávot.

– olvasható a képviselő bejegyzésében.

A képviselő megnézte, kipróbálta, miután megnyílt a luxusszálló és az élménypark is természetesen nem tűnt el, így maradt a kb. 2 méter széles szántódi »sétány«. Viszont a NER büszke lehet a magyar gógyira: a zöld kiskapu ugyan be van csukva, de ottjártamkor nem volt kulcsra zárva. Bár semmi nem jelzi, hogy ott be lehet menni, de nem is tiltja. Így meg is nyitották a 10 méteres széles parti sávot, meg nem is. De inkább nem, ugyanis a következő kiskaput, ami a luxus apartmanokat a családi wellness központtól elzáró kerítésen van, már kulcsra zárták.

Hadházy szerint a partszakasz másik fele (törvénytelenül) nem bejárható a nagyközönség számára. Úgy véli, ha törvényesen akarnának eljárni, akkor a parttól 10 méterre húznának egy kerítést és a lakók, vendégek azokon található kerítésen keresztül érhetnék el a tavat.

A parlamenti képviselő szerint így működik ez például Siófokon is, szúrta ki a bejegyzést az rtl.hu.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala