A tanulók előbb elbúcsúztak az iskolától és a társaiktól, majd átvonultak a szomszédos sportcsarnokba, amit az önkormányzat márciusban nyitott újra (erről itt írtunk). A ballagási beszédében Oroszné Kopányi Katalin intézményvezető felidézte: 6 hete még a gombavatót tartották ugyanitt (erről szintén beszámoltunk a Friss Híreken), most pedig, 8 nap múlva már kezdődik az érettségi. Úgy fogalmazott, a szülők eszébe most a büszkeség és a hála juthat.

Az intézményvezető szerint ők mindent megtettek, hogy kihozzák a maximumot a fiatalokból, így például 40-en közép, 12-en felsőfokú nyelvvizsgát tettek és volt több előrehozott érettségi is. Hozzátette: bízik benne, hogy a digitális oktatás is alatt tudtak tanulni.

Elmondta, hogy a 12.A tagjai végig éltanulók voltak, közülük néhányukat ki is emelte, a 12.B pedig matek-angol-média szakos és külön köszöntötte a három osztályfőnököt: Fürge Anitát, Marosváriné Deák Zsuzsannát, Németh Hajnalkát.

Rója István, az intézmény korábbi igazgatója, az Ollexik Viktor Alapítvány kuratóriumi elnöke külön köszöntötte Török Jázmin Viktóriát és Hadobás Tamarát, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeket érték el a gimnáziumban.

Május 4-én a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tart traktoros ballagást Makón, a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola május 5-én, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pedig május 6-án.

Fotók: a szerző felvételei