Vasárnap rendezik az évadnyitó maratoni kajak-kenu Vígh Sándor Emlékversenyt Kaposváron, ahol a felnőtt és utánpótlás versenyzők is tesztelhetik formájukat.

A viadalon 25 versenyszámot rendeznek, az U10-től a felnőttekig minden korosztály számára adott a lehetőség tesztelni az aktuális formát. Kadler Viktor, a maratoni szakág vezetőedzője a szövetség honlapjának elmondta: a versenyzők jó formában vannak.

„Annak ellenére, hogy még nem versenyfelkészülés zajlik, a sportolóink ügyesen végzik a munkát. Az évadnyitón biztosan indul a felnőtt válogatott kerettagok közül Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián is, viszont a fiatalabb korosztályból is láthatunk majd rajtolókat” – fogalmazott a vezetőedző.

A szakember beszámolt arról is, hogy a szakágban jelenleg generációváltás zajlik. A korábban már nemzetközi szinten is bizonyító versenyzők mellé kezdenek feljönni újabb tehetségek.

„Vannak sokan, akik majd csak a szezon vége felé fognak maraton távon evezni, a legtöbbjük a síkvízi megmérettetéseken indul először, ilyenek Kisbán Zsófia és Erdélyi Tamás is. Adolf Balázs teljes mértékben a gyorsasági számokra fókuszál, nagy reményekkel vág neki a 2023-as versenyszezonnak. Jelenleg generációváltás zajlik a maratoni szakágban, már látszanak azok a fiatalok, akik hamarosan az idősebbek nagy ellenfelei lehetnek” – mondta Kadler Viktor.   

A kaposvári verseny után május 26-28-án rendezik a Kadler Gusztáv országos bajnokságot, amelyen a 20-szoros maratoni világbajnok kajakos, Csay Renáta is indul majd párosban. A győri verseny fogja kialakítani a horvátországi Európa-bajnokságra utazó keretet. A szezon legfontosabb eseménye a nyár végi, dániai világbajnokság lesz, amelynek válogatóversenyére augusztus 10-12-én kerül majd sor – írta meg közleményében az MTI.

Fotó: Facebook / Kaposvári Vízügyi Sport Club