Már több, mint harminc éve, hogy egy kormányrendelet alapján április 24-én, Szent György napján tartják Magyarországon a Rendőrség Napját. Ez alkalomból a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként Magyarország Belügyminisztere Szent György Érdemjelet adományozott Vinkovics József r. főtörzszászlósnak, a Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelő- és balesetvizsgálójának – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Rendőrség Napja alkalmából a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül végzett kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként Magyarország Belügyminisztere tanácsosi címet adományozott Bati József r. főtörzszászlósnak, a Bonyhádi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály körzeti megbízottjának.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrség Napja alkalmából a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként soron kívül alezredessé léptette elő Frei Zsolt r. őrnagyot, a Bonyhádi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztály vezetőjét.

Az országos rendőrfőkapitány a Rendőrség Napja alkalmából a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként soron kívül századossá léptette elő Fürst Dávid r. főhadnagyot, a Tamási Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztály kiemelt főnyomozóját. Az elismerést a vármegyei ünnepségen vehette át Szabó Csaba r. dandártábornoktól, Tolna vármegye rendőrfőkapitányától.

Az országos rendőrfőkapitány jutalomban részesítette Nyírőné Nemes Nikolett rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Személyügyi Csoport szakügyintézőjét,

valamint Geöselné Varga Krisztina rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Szekszárdi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály ügykezelőjét.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, az Országos Roma Sajtóközpont 2015 óta Aranypánt-díjat adományoz az év hétköznapi roma hősének. A rangos elismerést ebben az évben egy országos szavazás alapján Kovács Richárd r. főhadnagy, a Dombóvári Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Közlekedésrendészeti Alosztály fővizsgálója nyerte el. A kitüntető cím mellett példamutató és kiemelkedő munkája elismeréseként a Rendőrség Napja alkalmából az országos rendőrfőkapitánytól Szent György Érdemérmet is átvehetett a központi ünnepségen.

Az Év Vármegyei Polgárőre kitüntető cím adományozásáról a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vezetője a Tolna Vármegye közigazgatási területén polgárőrként tevékenykedő, a vármegye közbiztonsági, közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében kifejtett magas színvonalú, példaértékű munkája elismerésére az Év Polgárőre címet adományozta Puskás Mária Ildikó részére, aki 2012 óta a vármegyei szövetség irodavezetője, a Dunaföldvári Polgárőrség tagja.

Munkájával nagyban hozzájárul a vármegyében működő polgárőr egyesületek sikeres működéséhez. A közrend, közbiztonság érdekében önzetlenül dolgozik, munkája példamutató és kiemelkedő. A polgárőr mozgalom elfogadásáért hatékonyan dolgozik, a társszervekkel való kapcsolattartásban kimagaslóan jól teljesít. Puskás Mária Ildikó jó kapcsolatot ápol a Paksi Rendőrkapitányság munkatársaival, szervezőkészségének köszönhetően a közös szolgálatok, rendezvények lebonyolítása alkalmával aktív résztvevőként segíti a kollégák munkáját.

Az országos elismeréseken túl további 65 munkatársunkat részesítette jutalomban Szabó Csaba r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány.

Fotó: police.hu