Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a megalapozott gyanú szerint:

  • A 40 éves férfi március 22-én, a kora délutáni órákban bement egy helyi zöldséges üzletbe, majd ott a harmonika ajtóval záródó öltözőben elhelyezett táskából kivett egy pénztárcát, benne 120 ezer forint készpénzzel, bankkártyákkal és személyes iratokkal. Ezt követően az elkövető távozott az üzletből.
  • A helyi lakos április 19-én, a déli órákban egy élelmiszerüzletében tartózkodott, ahol felfigyelt az egyik vevő által a bevásárlókocsiban elhelyezett pénztárcára. Amint módja adódott, magához vette a tárcát – a benne lévő 26 ezer forint készpénzzel és bankkártyával –, majd kisétált a boltból.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytat büntetőeljárást a férfi ellen, így vele szemben elfogatóparancsot is kiadtak.

A salgótarjáni rendőrök elfogták és előállították a gyanúsítottat. A nyomozók lopás bűncselekmények elkövetése miatt kihallgatták és őrizetbe vették a körözött férfit, továbbá kezdeményezték a letartóztatását az ügyészségen

– közölte Tamás-Kovács Andrea.