Ahogyan arról már a Frisshírek.hu is többször beszámolt, komoly, több mint 200 milliós tartozást gyűjtött össze a siófoki kórház a fűtésszámlája kapcsán.

Lengyel Róbert a város polgármestere közösségi oldalán nemrég jelezte, hogy levelet írt az ügyben Wiztmann Mihály országgyűlési képviselőnek és Inczeffy Istvánnak az újonnan kinevezett kaposvári kórházigazgatónak. A városvezető már akkor kifejezte abbéli bizalmát, hogy talán így sikerül gyorsan pontot tenni az ügy végére, Inczeffy doktor ugyanis a siófoki kórházból került a megye élére. Így jól ismeri a körülményket.

A polgármester most pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy megtörtént az egyeztetés.

A levelem után rövid időn belül történt is résztörlesztés, most pedig hármasban abban állapodtunk meg, hogy a még meglévő tartozás (156,3 millió + 10,8 millió késedelmi kamat) részletekben - a nyárig - kiegyenlítésre kerül.

Köszönöm az országos főigazgató, Jenei Zoltán úr és az új megyei igazgató, dr. Inczeffy István úr korrekt hozzáállását, valamint Wiztmann Mihály képviselő úr közbenjárását.

A jelen állás szerint úgy tűnik, hogy egy újabb kedélyborzoló probléma oldódik meg, mégpedig békés úton – olvasható Lengyel Róbert Facebook oldalán.

Mindig hírt kapni olyan dologról, ami végre működik, és jól működik a megyében. Remélhetőleg hamarosan egyé területen is rendeződnek a problémák a megye kórházaiban.

Fotó: Facebook / Dr. Lengyel Róbert