Hosszútávon hogyan tudnak gazdaságilag jól működő színházat létrehozni –erre kell most fókszálni Mirkóczki Zita szerint, hangzott el az egri közgyűlésen, a napirendi pont tárgyalása elején. Ha ugyan most egyszeri segítenek a teátrumnak az csak tűzoltás. Munkacsoport létrehozását javasolja Mirkóczki Zita.

A minisztérium tegnapi álláspontja szerint csak Egernek nincs aláírva a támogatói nyilatkozata az önkormányzat részéről, az aljegyző Spisák György szerint pedig alá van. Mirkóczki Ádám elmondta, valóban volt késedelem, de már alá volt írva.

Minczér Gábor úgy gondolja elfogadja a felkérést a munkacsoportba. Javasolja, hogy vizsgálják ki a helyzetet és vegyék be a csoportba Orosz Lászlóné Ibolyát és Mirkóczki Zitát, Sós Tamás és Blaskó Balázs mellé.

Kovács Cs. Tamás örül a vizsgálatnak, de abból még nem lesz előadás – húzza alá. Javasolja, hogy azonnal 70 millió forintos támogatást nyújtsanak a színháznak az előző évi pénzmaradványok terhére. Egerbe kell színház. Ha Egerben nincs színház az mindent elmond a városról.

Azért 70 millió forint, mert elő kell készíteni az évadot, ami alapján többek közt meghirdeti a bérletárusítás. Az első előadás létrehozásához is pénz kell – húzta alá Blaskó Balázs.

Nem szeretne fedezet nélküli kötelezettséget vállalni – tette hozzá. A téli zárva tartás ellenére is voltak kiadások, így el kellett költeni a 20-25%-át. Továbbá lecsökkent a pandémia után a nézőszám is, kevesebben járnak színházba.

Ha minden áron mondani kell címszámot mondani, akkor ha nélkülözhet a 70 milliót májusig a vármúzeum, a könyvtár vagy a hivatal a dologi kiadások sorról, akkor onnan vonjanak el átmenetileg – javasolja Orosz Lászlóné Ibolya.

A veszélyhelyzeti alapból 20 és fél millió forint azonnali segítséget tudnak nyújtani – mondta az irodával való egyeztetés után Kovács Cs. Tamás. A fennmaradó összeget májusban újratárgyalják - írja az Egerhírek.

Fotó: wikipedia