Az elmúlt napokban nagyon sokan kérdeztétek tőlem, hogy miképpen viselem mindazt, ami a közgyűlésben történik. Most még friss az élmény, ezért részletekbe nem bocsátkoznék. Inkább az érzéseimről szeretnék írni, erről a megalkuvásra, árulásra épülő, sokszor számomra is átláthatatlan politikai játszmáról, ami körülöttünk zajlik és biztosan nem szolgálja Szekszárd érdeké.

- tett érzelmes vallomást közösségi oldalán Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere.

Kiemeli, hogy ritkán szokta megosztani a nyilvánossággal a legbensőbb érzéseimeit, de a politikai pályája végéhez közeledve most ezt teszi, ebben a nehéz időszakban. Nehéz, mert a betegsége miatt szóban már nem a régi, de ahogy a soraiból is láthatják, a szellemi ereje még nem veszett el.

Az értékrendje nem a politikai széljárás függvénye. A hatalom és az általa megszerezhető javak sohasem érdekelték, és ha egy napon elbúcsúzik a várostól, akkor nyugodt szívvel és büszkén mondhatja, hogy másokkal ellentétben, nem milliárdos vagyont harácsolt össze, nem politikai szerencselovagként távozik, hanem olyan polgármesterként, aki mindvégig büszke volt a közösségre és a városra, ami befogadta. 

- írja a Zala megyéből származó politikus.

Ugyanígy mai napig büszke vagyok arra, hogy a Fidesz közösségének lehetek a tagja. Soha egyetlen percig nem bántam meg 1997-es döntésemet. Konzervatív, lokálpatriótaként, kritikusan szemlélem a körülöttünk zajló folyamatokat, és a Fidesz legtöbb döntésével egyetértek. Elfogadom azt is, hogy a Fidesz egy néppárt, tehát már csak méretéből adódóan is sokféle, sokszínű, különböző motivációjú ember közössége. Azt nagy szerencsének tartom, hogy a párt vezetői, meghatározó személyiségei, hozzám hasonlóan stabil értékrenddel rendelkeznek, ezért a mai napig biztosítani tudják az értékalapú közösséget. Biztosan érzik ezt a választók is, ezért szavaztak már ötödször bizalmat a kormánypártoknak. Háborgó tengeren csak biztos iránytűvel lehet hajózni. 

- adózik a kormánypárt előtt Ács.

Kiemelte, hogy naiv volt, amikor azt hitte, ez a morális pöcegödör elszigetelten tartható Szekszárdon, de tévedett.

Amikor az önös érdek felülírja a közösségi jót, amikor a hatalom öncélúvá válik, akkor bárki, bárkit elárul és a hatalom birtokosai nem lesznek méltók a közösség képviseletére. Ezt szekszárdi jelenségnek gondolja, hiszen, hol máshol állna össze az a nagykoalíció, amelyiknek a célja kizárólag a hatalom, az önérdekű harácsolás.

Kitér rá, hogy több évtizednyi munka után azt látja, a két frakció inkább a nyílt színen vállalja az összeborulást, amiből még egy új kezdet is lehetne, de véleménye szerint ez a politika felett álló városvezetés példája. Ezt az együttműködést eddig mindkét fél bőszen igyekezett takargatni, és minden alkalommal felháborodottan utasították vissza még csak ennek feltételezést is.

Most új szelek fújnak Szekszárdon. A város erőforrásainak újrafelosztása megkezdődött. Éhes szájak, vicsorgó, acsarkodó emberek próbálják megszerezni a politikai kormányrudat. Olyan erők, akik eddig egymást is gyűlölték, most azt gondolják, hogy a törvényesen megválasztott polgármester munkájának akadályozásával, ellehetetlenítésével hozzáférnek mindenhez. Amíg polgármester vagyok, addig senki nem fogja szétlopni Szekszárdot. Hogy utánam mi történik, azt csak a Jóisten tudhatja. Mert bár beteg ember vagyok, de a városnak tettem esküt. Nem ígértem csodát, csak becsületet és korrektséget. Ezt pedig nem fogom megszegni. 

- osztotta meg gondolatait Ács Rezső 2023 április 27-ei közgyűlés után.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, a szekszárdi polgármester képviselőjén keresztül közölte március végén a hivatali dolgozókkal, hogy önkényesen felmenti a jegyzőt a posztjából. A döntés ellen a Fidesz-frakció tagjai nyílt levélben tiltakoztak, követelve a jegyző visszahelyezését, akivel az elmúlt 3 évben meg voltak elégedve. Az ellenzék akkor üdvözölte ezt a lépést, mi több, úgy minősítették a történteket, hogy kitört a béke Szekszárdon.

Fotó: Ács Rezső Facebook oldala