A Nógrád Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a 34 éves fiatalember április 23-án, dél körül Bujákon, a temető melletti erdőben egy késsel testszerte többször is megszúrta, majd egy ásóval fejen ütötte a vele egyidős ismerősét. Áldozata a helyszínen életét vesztette, a férfi holttestét az elkövető elásta.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a szörnyű bűncselekményre a Pásztói Rendőrkapitányság által kedden indított körözési eljárás eredményeként derült fény.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a férfival szemben. Ezt a bűncselekményt a törvény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A gyanúsított a kihallgatása során beismerte tettét. A főügyészség – a jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében – indítványozta a letartóztatását, amiről a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája várhatóan az április 28-án, pénteken 10 órakor kezdődő ülésen dönt.

Fotó: police.hu