Nem akármilyen körülmények között "tengette" életét a börtönbe vonulás előtt Lagzi Lajos. Sokáig a nyilvánosság azt is hitte, hogy övé a legdrágább eladásra kínált ingatlan az országban, mert

4,9 milliárd forinton hirdették meg, amely a rekordközeli lottónyereményt is meghaladja.

Utóbbi 4,575 milliárd forint - emlékeztet a vg.hu cikke alapján a Telex. A gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt három év börtönre ítélt sztárzenész - ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk - a villája a Tata közelében fekvő Mocsa községben áll.

A luxuskastély területe 920 négyzetméter 33 szobával, de van még a telken két vendégház, egy művészlakás, medence, tíz férőhelyes garázs és egy 120 hektáros halastó.

Letaszította azonban az eladásra kínált ingatlanok versenyében egy fővárosi ingatlan Lagzi Lajcsi otthonát:

az Andrássy úton található Tildy-palota a maga 6 milliárdos kikiáltási árával.

Már a fekvése is pörgeti a forintokat, de egyéb adatai is tekintélyt parancsoló. 2000 négyzetméter az összterülete 27 szobával, a telek hozzá 1118 négyzetméter.

Nem kell szerénykednie a lista harmadik helyezettjének sem, amely a Pest vármegyei Acsán áll. A váci járásban található kastély kikiáltási ára 3,7 milliárd forint, amelyhez 3300 négyzetméter, 15 szoba, 130 millió forint értékű bútorzat és 82 millió forintot kitevő festménygyűjtemény tartozik.

A negyedik és az ötödik helyezettekért vissza kell térnünk a fővárosba. Az egyik a Szépvölgyi úton áll 3,3 milliárdért, míg az ötödik a budai Vár közelében büszkélkedik 3 milliárdért.

A kiemelt kép forrása: ingatlan.com, rajta Lagzi Lajcsi házával.