Orbán Viktor szerint bár divat szapulni az iskolát, és az iskolarendszert, leminősíteni azért nem kell, ha van is rajta mit javítani.

A diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben egyben a magyar oktatás dicsérete is, és ebben külön elismerés illeti a tanáraikat, akik időt és fáradságot nem kímélve egyengetik diákjaik útját

–mondta Orbán.

Ezután áttért a szakképzésre, amely szerinte megújul, folyamatosan javulnak az itt tanulók eredményei, és számuk is növekszik. A miniszterelnök szerint „csak akkor boldogul Magyarország, ha itt mindenki dolgozik, és jól dolgozik”.

Azt is hozzátette: nem véletlen, hogy Jézus ács volt!

Kitért arra is, hogy szerinte a mai magyaroknak már nem kell elmenniük nyugatra, mert „itthon már együtt vannak jelen a nyugati és keleti cégek a magyar vállalkozásokkal”. Bár jó dolog körülnézni a nagyvilágban, mindig érdemes hazajönni, mert „itt kell boldogulnod, csak itt van magyar jövő”.

Végül köszönetet mondott, „hogy minden, a magyar szakképzésben tiszta szívvel és odaadóan dolgozó pedagógus, mentor, szakértő munkatárs áldozatos munkát végzett az elmúlt években”.

A sztrájkokról, tiltakozásokról azonban a miniszterelnök nem ejtett szót. Ahogyan azt lapunk a Frisshírek.hu is megírta, tanárok, diákok és politikusok kezdtek ülősztrájkba a Belügyminisztérium előtt. Előzetes rendőrségi bejelentés nélkül kezdtek ülősztrájkba az ellenzéki pártok politikusai és civilek a Belügyminisztérium épülete előtt, amellyel a mára meghirdetett országszerte tartott pedagógussztrájkhoz csatlakozva a státusztörvény bevezetése ellen tiltakoztak. Reggel 7 órakor a Szent István Bazilika előtt gyülekezve vonultak át a minisztérium épületéhez a Jobbik, a Momentum, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd-Zöldek politikusai. A tiltakozás békés volt, a bejelentés elmaradása miatt azonban a rendőrség háromnegyed óra elteltével minden résztvevőt igazoltatott.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala