2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin nem írta alá a panasztörvényt

frisshirek.hu, 2023. április 23. - 15:00
Novák Katalin nem írta alá a panasztörvényt

Novák Katalin köztársasági elnök levelet írt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiben kifejtette, hogy miért nem ért egyet a Varga Judit és Semjén Zsolt által jegyzett jogszabálytervezettel, adta hírül az Index.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Április 11-én fogadta el az országgyűlés a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló törvényt, mely a korrupciógyanús esetek bejelentése mellett arra is bátorította az embereket, hogy jelentsék az állami és önkormányzati szerveknek, akik kétségbe vonják a házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepét és a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelem és gondoskodás, valamint születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, írta meg a frisshirek.hu oldala is.

Novák Katalin április 16-án vette kézhez a törvényt a Sándor-palotában. A Kövér Lászlónak címzett levelében azt írta:

az irányelv célja érthető, az eszközei ugyanakkor joggal vitathatók, „hiszen a közösség tagjai közötti bizalmatlanság növelését szolgálhatják”.

Az államfő a visszaélés-bejelentési rendszerrel kapcsolatban pedig azt írta: a bejelentett magatartás jogellenesnek minősítése előtt meg kell vizsgálni, hogy az összhangban áll-e a véleménynyilvánítás szabadságával.

Novák Katalin észrevételei megfontolását és a törvény módosítását kérte az Országgyűléstől.

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala