Huszár Arnold a település polgármestere az MTI-vel azt közölte, hogy

egyre több a fiatal a településen, ahol több mint nyolcvan három év alatti gyermek és sok, jelenleg gyermeket váró család él.

Hozzátette: a szülők részéről egyre nagyobb volt az igény a bölcsődei ellátás megszervezésére az elmúlt időszakban. A beruházás hosszú távon növeli a kistelepülés népességmegtartó erejét, valamint annak köszönhetően új munkahelyek is létrejöttek - jegyezte meg. A polgármester elmondta: a minibölcsőde létesítésére a helyi önkormányzat

több mint 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert

korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán. A 2019-ben indult kivitelezés tavaly nyáron ért véget, azóta a működési engedélyt is megkapta az intézmény, ahol május 2-ától fogadják a gyerekeket - tájékoztatott.

A minibölcsőde a Petőfi Sándor utcában levő önkormányzati telken, egy parasztház helyén épült. A projekt eszközbeszerzést, megújuló energiaforrások, játszóudvar és parkoló kialakítását is tartalmazta. A település vezetője kitért arra is:

a növekvő gyermeklétszám miatt a település három csoportszobás óvodáját négycsoportosra bővítik majd,

jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban. Alattyánban működik általános iskola is - közölte Huszár Arnold.

Az előírásban szereplő eszközök, játékok beszerzése nagy munkát adott a kollégáimnak, de sikerült

- írta beszámolójában a Facebook-oldalán a polgármester. Az átadáson ott járt Pócs János, a térség országgyűlési képviselője is, aki azt emelte ki, hogy Alattyán fiatalodásához szükség van gyermekekre, ezért elengedhetetlen új bölcsődék létesítése, hogy "a szülők biztonságba tudják gyermekeiket míg dolgoznak".

A kiemelt kép forrása: Pócs János Facebook-oldala