Karácsony Gergely bejegyzése szerint a kormány a főváros megtakarításait úgy vette el, hogy a szolidaritási adó 136 milliárd forint többletkiadást jelent 2019 óta, az iparűzési adó átalakításával 81 milliárddal csökkent a főváros kasszájába befizetett összeg, valamint a "kukaholding" esetében 10 milliárd forintot tartott vissza a kormány - összegezte a kiírást az MTI.

Hallom, hogy a kormány rajtunk keresi Tarlós itt hagyott pénzét. Megmondom, hol van ez a pénz: a Vodafone-ban, Tiborcz István tőkealapjaiban és a propagandamédia működtetésében

- kezdte bejegyzését a főpolgármester, majd hozzátette: az elmúlt évek kormányzati elvonásai egy az egyben elvitték ezeket a pénzeket sőt, még többet is. Az extra terhek bőven meghaladják még a kormányoldal által hangoztatott összeget is:

227 milliárd elvonás három év alatt,
és ehhez jönnek még a válságok "valódi" hatásai, a bevételek kiesése, a koronavírus, a menekültválság és az energiaválság miatti kiadás növekedése.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón (amelyről a frisshirek.hu tájékoztatását itt olvashatja) arról beszélt, hogy Budapest mostani vezetése 214,2 milliárd forintot örökölt Tarlós István volt főpolgármestertől, ebből a kormány információi szerint a kincstárban vezetett számlán 25,5 milliárd forint maradt, ami sokat elmond arról, hogyan gazdálkodik a főváros.

Karácsony Gergely szerdán jelentette be, hogy beperli a kormányt, és megtagadja 25 milliárd forint adó befizetését, a történtekről részleteiről a frisshirek.hu-n itt olvashat.

A kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala