A berlini klub vasárnap jelentette be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott az eddigi vezetőedzővel, Sandro Schwarz-cal, akinek a helyét a szezon végéig a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya veszi át.

A Hertha pénteken kiesési rangadón 5–2-es vereséget szenvedett a Schalke 04 vendégeként. A berliniek jelenleg a tabella utolsó, tehát 18. helyén állnak, mindössze 22 megszerzett ponttal. Az idényből már csak hat meccs van hátra, a biztos bennmaradást érő 15. pozíció pedig négy pontra van a gárdától.

Pál #Dárdai übernimmt mit sofortiger Wirkung das Traineramt von Sandro #Schwarz.https://t.co/SgbTIi03a3#HaHoHe pic.twitter.com/iG951veDN8

— Hertha BSC (@HerthaBSC) April 16, 2023

Az MTI beszámolójában arra emlékeztetett, hogy

Dárdai Pál 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók.

Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot 2015 és 2019, majd 2020 és 2021 között irányította.

Az nso.hu cikkében felidézte, hogy bár a tabella első felét is sokszor elérte a berliniekkel, a múltkor pedig szintén nehéz helyzetben bent tartotta őket, végül kétszer is menesztették. Legutóbbi elküldése óta nem vállalt munkát, de most sem lesz egyszerű dolga.

Mindenki tudja, hogyan érzek a Hertha iránt. Nem kellett gondolkodnom, amikor felhívtak. Még hat meccs van hátra az idényből, vagy talán nyolc (a lehetséges osztályozóra gondolva – a szerk.). Mindent megteszek annak érdekében, hogy bent maradjon a klub a Bundesligában. Nem lesz könnyű feladat, de már nagyon várom!

– nyilatkozta a berlini egyesület hivatalos oldalának Dárdai Pál.

Fotó: Facebook/Hertha BSC