2023.11.29., szerda - Taksony
Budapest: 3o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Gyöngyösi Márton: a nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból"

frisshirek.hu | 2023. április 15. - 20:00
Gyöngyösi Márton: a nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból"

A magyar nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 24 óra alatt kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból" - jelentette ki a Jobbik - Konzervatívok elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón, értékelve a kormány csütörtökön bejelentett döntését, miszerint Magyarország kilép a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankból.

Gyöngyösi Márton elmondta: bár óriásplakátokon hirdeti a kormány, hogy a szankciók nem működnek, a maga példáján mégis azt bizonyítja, hogy vannak olyan jól célzott szankciók, amelyek jó hatással vannak Magyarországra is.

Reméljük, a magyar kormány rászolgál a "drúzsba" díjra és a kilépésen túl a magyar adófizetők pénzét vissza is szerzi onnan, mert magyar tőkével járultak hozzá a bank üzemeltetéséhez

- fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy ezt a bankot még a szocializmus idején hozták létre a KGST országok finanszírozására, és Magyarország az első Orbán-kormány időszakában már egyszer kilépett, majd a 2010-es években egy újabb Orbán kormány idején visszalépett.

A politikus szerint a szövetségesek bizalmának visszaszerzése érdekében nem elég most kilépni, ezért felsorolta pártja követeléseit. Ezek között említette, hogy Orbán Viktor hozza nyilvánosságra, hogy a 2009-es szentpétervári találkozóján Vlagyimir Putyin orosz elnök "hogyan bírta rá, hogy Putyin-párti politikát folytasson".

Deklarálja a kormány - szólított fel az ellenzéki politikus -, hogy az igazságos béke pártján áll, aminek egyik feltétele, hogy az agresszor Oroszország elhagyja Ukrajna területét.

A követelések között említette azt is, hogy Magyarország minél előbb ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását.

Gyöngyösi Márton szerint ha az általa megfogalmazottakat teljesíti a magyar kormány, akkor visszaszerezheti a bizalmat az Európai Unióban és a NATO-ban - írta meg az MTI.

Fotó: Facebook/Gyöngyösi Márton videójának vágóképe