Mindig öröm és boldogság, ha a politikusok átadnak valamit. Most éppen egy pumpapályát, Kaposváron az elsőt. Jó jó, de mi az a pumpapálya?

A pumpapálya (angolul “pumptrack”) egy modern közösségi és játszótér. Ha a használója megfelelően “pumpál” akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta. A pumptrack hullámok és kanyarok egymásutánja. Egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt nyújt élményt amatőröknek és profiknak, használata nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez – írja róla a kerekparpalya.hu oldal.

A pumpapálya tehát egy modern közösségi tér, ahol a friss levegőn sportolva lehet elsajátítani a biciklizés csínyját-bínját. Kicsik és nagyok számára egyaránt használható, hagyományos és futóbiciklivel is.

Hálás köszönetünk Révész Máriusz államtitkár úrnak és az Aktív Magyarországért programnak a támogatásért! Nem csupán a pumpapálya, de több futókör, túraútvonal és egyéb, a mozgást támogató beruházás is velük közösen valósulhatott meg! Éppen ezért a kaposváriak nevében egy Kaposvár 150 emlékéremmel köszöntem meg Révész Máriusz városunkért, a városlakók egészséges életmódjáért végzett munkáját! – írja a pumpapálya átadás kapcsán a város polgármestere.

Fotó: Facebook / Szita Károly