A hatóság az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a különböző ázsiai és afrikai országokból származó emberek egy török rendszámú kamionon próbálták illegálisan átlépni a román-magyar határt, és bejutni a schengeni térségbe.


A jármű Törökországból Németországba szállított alumíniumlemezeket, ezek között elrejtőzve találták meg a határőrök a 65 illegális bevándorlót. A járművet török állampolgárságú sofőr vezette.


A nagylaki határőrök egy román rendszámú teherautóban is rábukkantak négy határsértőre, a 28 és 52 év közötti férfiak irataik szerint legálisan érkeztek Romániába, és egy román embercsempész segítésével próbáltak Nyugat-Európába jutni.


Újabb öt határsértőt a zöldhatáron, mintegy 400 méterre a határvonaltól tartoztattak fel a nagylaki határőrök, ők gyalog próbáltak meg illegálisan bejutni Magyarországra. A 24 és 39 év közötti marokkói férfiak legálisan érkeztek Romániába - közölte a román határrendészet.


A határsértők ellen illegális határátlépés, az őket szállító járművek sofőrjei ellen embercsempészet miatt indítottak eljárást a román hatóságok.

Fotó: police.hu